“Dvojac bez kormilara” u subotu u Dugoj Resi

Kazališna predstava “Dvojac bez kormilara” u izvedbi Binocular Production u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u subotu 17. veljače s početkom u 19:30 sati.
Predstava prema originalnom predlošku bliskim, svježim, artikuliranim i razumljivim jezikom govori o odnosu muškarca i žene u sadašnjem vremenu. Započinje susretom, te se njezina priroda razvija kronološki da bi uskoro počela portretirati suštinu odnosa dviju ljudskih jedinki unutar zahtjevnog ritma svakodnevnog života.
Otvoreno se može reći da smo uplašena i zbunjena bića te da kao takvi pružimo ruku jedni drugima da bismo otkrili zajedničku ranjivost. Ono što se po žanru naziva romantičnom komedijom, u našem izrazu poprima jednu blago ironičnu, autoreferencijalnu dimenziju. Prisjećamo se onih nesporazuma u kojima smo se pokušali razumjeti, dok su između nas stajale razlike koje smo nastojali premostiti.
Da bismo što bolje opisali svu komiku partnerskog odnosa, ne koristimo se samo autoironijom svih iskustava već parodijom na dramu kao takvu, koristimo se onomatopejom, oponašanjem životinja onako kao što su to činili u prvotnom ritualnom kazalištu. Koristimo se narodnim i međunarodnim poslovicama, portretirajući divnu različitost svakodnevnice u punini njezine predivne nesavršenosti, jer ‘mess is magic’.
Temeljni je to izraz filmskog i dramskog sukoba u borbi spolova, te naše neprestane potrebe da se u tom neizbježnom sukobu pokušamo shvatiti mrvicu više. Tako da se drage volje suočavamo s ovom biblijskom temom koja potječe od samog Adama i Eve. U pristupu ovoj tematici ne držimo se suhe dokumentarnosti bilježenja točaka stvarnosti, već sublimiramo jedno komedijsko tijelo double stand up pisma koje nastoji biti adekvatno i prezentno, a jedini ritam je onaj unutarnji koji se nameće kao organski i prirodan.
AUTOR: Borna Armanini
IGRAJU: Ivan Horvat, Marija Kolb
ULAZNICE: 8,00 eur
REZERVACIJA ULAZNICA NA: uciliste@ka.t-com.hr ili 095 900 6774
PREUZIMANJE: za termin preuzimanja nazvati 095 900 6774