Udruga Frendofon organizira Festival autizma povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Festivalom autizma Udruga Frendofon nastavlja tradiciju obilježavanja 2. travnja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. I ove godine pripremili su zabavne aktivnosti kojima će vam pokušati prikazati što je autizam i kakve su autistične osobe. Program je raznolik i nadamo se da će svatko za sebe pronaći nešto što mu je zanimljivo.
Za vas su pripremili sljedeće aktivnosti:
Utorak 2.4.
16: 30 h Aquatika – „Pia Mia i čudesan safari“ Štoos Teatar – prva hrvatska logopedska predstava
17:30 h Aquatika – „Izazovi autističnih osoba u svakodnevnom životu“ – Saša Radić, radna terapeutkinja, Artis Includum
Četvrtak 4.4.
17 h Knjiguljica – Predstavljanje slikovnice „Čudesan keks“ Božidara Prosenjaka (autor stihova) i Jakova Kneževića (ilustrator, autistični dječak)
Subota 6.4.
9:30 Udruga Frendofon (Gornje Stative 93) – Frendofonijada (igre bez granica, likovna radionica, potraga za blagom)
11:30 Koncert polaznika Glazbenog centra BUKA
PIA MIA I ČUDESAN SAFARI – prva hrvatska logopedska predstava
Pia Mia zna sve o životinjama! I sve o čemu sanja je da stavi šešir, navuče čizme, uzme dalekozor i pravac safari! Ali da bi joj se snovi pretočili u stvarnost, e za to će Pia Mia trebati malo jače uprijeti: prvo, morat će naučiti pravilno govoriti ( jer „ dikcija pravilna i izgovor čist dobro dođu čak i kad si avanturist!“). Drugo, morat će postati malo hrabrija, malo više vjerovati u sebe. Srećom, Pia Mia ima čudesne pomagače, prijatelje koji će joj pomoći baš u onome što ona ne zna ili misli da ne može.
Predstava je namijenjena djeci 3+
Autorski tim:
Marija Antić, Ana Katulić
Igra: Ana Katulić
Songovi „Želim vidjeti žirafu kako spava“ i „Lav“
Glazba: Aleksandar Kačurov
Stihovi: Marija Antić, Ana Katulić
Gitara: Miroslav Radović
Oblikovanje svjetla: Marko Robić
Produkcija: Plartforma i Štoos teatar
ČUDESAN KEKS
Slikovnica Čudesan keks nastala je u suradnji književnika Božidara Prosenjaka, koji je napisao stihove, i desetogodišnjeg Jakova Kneževića, autističnog dječaka koji je zaslužan za prekrasne ilustracije.
Pridružite se ovom posebnom književnom susretu na kojem ćemo uz predstavljanje slikovnice pokušati osvijestiti javnost o autizmu te poslati poruku o potencijalima djece u spektru autizma i o važnosti njihove inkluzije.
IZAZOVI AUTISTIČNIH OSOBA
Predavanje će održati Saša Radić, radna terapeutkinja sa izuzetno velikim znanjem i iskustvom u terapijskom radu s autističnom populacijom. Predavanje je namijenjeno roditeljima, stručnjacima i svima koji žele dobiti uvid u to s kojim izazovima se autistične osobe suočavaju, kako i zašto ti izazovi utječu na njihovo ponašanje i komunikaciju, te kako im možemo biti podrška.
FRENDOFONIJADA
Inkluzivno druženje za djecu urednog razvoja i djecu s TUR u prostoru Udruge Frendofon na Gornjim Stativama 93. Družit ćemo se u natjecateljskom dijelu igara bez granica, potrage za blagom i onom opuštenijem na likovnoj radionici i koncertu koji su nam pripremili prijatelji iz Glazbenog centra BUKA.
VAŽNA NAPOMENA!!!
Za sudjelovanje u igrama bez granica i potrazi za blagom ograničen je broj mjesta pa vas molimo prijavu djeteta u inbox ili na frendofon@gmail.com
Festival autizma organizira Udruga Frendofon u suradnji sa Prvom specijaliziranom knjižarom Knjiguljicom, Aquatikom – slatkovodnim akvarijem Karlovac i Glazbenim centrom BUKA.