Piano maraton večeras u Glazbenom paviljonu

17:30 – koncert učenika OGŠ Ivana Zajca, GŠ Blagoje Berse iz Zagreba, GŠ Zlatka Grgoševića iz Sesveta, GŠ Jastrebarsko, GŠ u Varaždinu i GŠ Karlovac
20:30 – recital Lane Genc
F. Chopin:
Nokturno u cis molu, op.27 br.1
Nokturno u Des duru, op.27 br.2
R. Schumann:
Fantasie u C duru, op.17
– Durchaus fantastisch und leidenschaftlich vorzutragen
– Mässig – Durchaus energisch
– Langsam getragen – Durchweg leisen zu halten
D. Pejacevic: Ljubica
F. Chopin: Balada u g-molu
Pijanistica Lana Genc magistrirala je studij klavira u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Dobitnica je Nagrade rektora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 1999./2000.Usporedno je studirala i na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Beču u klasi Rudolfa Kehrera i Davida Livelyja.
Od 2007. do 2010. godine polazila je klasu Konstantina Bogina na Akademiji Sv.Cecilie u Bergamu. Sudjelovala je na mnogim međunarodnim seminarima, gdje je polazila klase Lazara Bermana, Viktora Merzhanova, Karla Heinza Kammerlinga i mnogih drugih. U dobi od 17 godina Lana Genc je održala svoju prvu turneju u Japanu, nakon koje su uslijedila daljnja gostovanja u toj zemlji. Uz mnoge recitale u više gradova Japana, održala je recital u Casals Hall u Tokiju, te svirala klavirske koncerte S. Rahmanjinova i W. A. Mozarta s Japan Shinsei Symphonic Orchestra i Printzen Garten Philharmonic Orchestra.
Lana Genc je održala mnoge recitale i koncerte komorne glazbe u Europi i Hrvatskoj. Svirala je recitale u Austriji (dvorana “Bösendorfer“), Nizozemskoj, Rusiji, Bugarskoj (Europski festival klasične glazbe bugarskog radija Classic FM), Francuskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te na Cipru.
U Berlinu je nastupila s Cantus Ansamblom, izvodeći „ Concertino for Piano “Leoša Janačeka”. 2005. godine održala je turneju u gradovima Čilea (Santiago de Chile, Antofagasta, Valparaiso). 2016. godine debitirala je u Sjedinjenim Američkim Državama svirajući recitale u New Yorku, Washingtonu i Baltimoreu. 2015. godine održala je turneju koju je ponovila i u proljeće 2016. u mnogim gradovima Češke Republike. Nastupila je, između ostalog, u Pragu, Karlovym Varyma i Českom Krumlovu.
Svirala je uz pratnju većine hrvatskih orkestara i ansambala (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Dubrovački orkestar, Zagrebački solisti i dr.), te uz slovenski Kvartet “Tartini”.
Redovito svira komornu glazbu na festivalima i surađuje s vrsnim glazbenicima kao što su
Dennis Shapovalov (PagART Festival), violist Aleksandar Milošev (BUNT Festival u Beogradu) te piccolist i flautist Dani Bošnjak.
Njezin prvi CD nagrađen je nagradom “Porin“ u kategoriji za najbolju domaću skladbu (Tonalna sonata Željka Brkanovića).