DOŽIVITE IZVORNI UGOĐAJ KONOBE USRED KARLOVCA

Postavio karlovacki / 09/02/2018 / Hrana i piće, Ponude /

„Irci imaju pubove, Grci taverne, a naše su konobe!“

Želite osjetiti ugođaj istinske hrvatske konobe, a ne znate gdje ju pronaći? Konobe su uvijek bile više od običnih ugostiteljskih objekata. Meri Cetinić u duetu s Tedijem Spalatom pjeva o konobi u kojoj se uživa u jelu i piću, ali i druži, veseli pa i tuguje uz pjesmu i drage ljude. I legendarni Tomislav Ivčić posvetio je konobi neke od najljepših stihova.

Mi smo jednu takvu konobu, Konobu Zec pronašli u srcu našeg Karlovca. Izvorni starinski štih te uređenje u skladu s tradicijom zaslužni su što ovaj jedinstveni hram dobrog ića i pića slovi kao jedno od najljepših i najugodnijih mjesta na karlovačkom području. Uz prijatelje i obitelj, u ugodnoj domaćoj atmosferi možete uživati u raznovrsnoj ponudi jela spravljenih od namirnica lokalnih proizvođača. Svježina, kvaliteta i samo naše domaće – to je temelj na kojem ova konoba počiva!

Nema hrvatske konobe bez peke koja je i u međunarodnim okvirima postala prepoznatljiv predstavnik naše kuhinje. Teletina, janjetina i svinjetina pod pekom čuvaju puni okus te predstavljaju nezaboravan gastronomski užitak. A tek hobotnica – tko to nije probao taj još uvijek ne zna kakvog je okusa zemlja Dalmacija!

Uz peku, tu su i jela s roštilja na drveni ugljen, iz pečenjare te kruh naših djedova i baka iz krušne peći. Svakome tko se sjeća krušnih peći u starim kućama dobro je poznat taj zamamni miris koji se iz njih širi. Biftek na razne načine, u umaku od crnog vina, s pečenom kruškom ili zelenim paprom još je jedan prepoznatljivi simbol gastronomske ponude Konobe Zec. Brojne vrste tjestenina djelatnici sami izrađuju, poput rezanaca, njoka, kroketa, pljukanaca, krpica, mlinaca, štrudli, a tu su i nezaobilazni domaći štrukli.

Nema dobrog jela bez dobrog pića pa tako izaberite između nekoliko vrsta otvorenih vina kuće, kao i domaće rakije. Sve je naše i sve je autohtono – od lokalnih proizvođača s dugogodišnjom  tradicijom.

S dolaskom lijepog vremena otvara se i terasa uređena u primorskom štihu na kojoj možete guštati u iću i piću, laditi se kad uvati fjaka.

Za one najmlađe, na katu konobe otvorena je i igraonica Magicland u kojoj Vam se pruža mogućnost organizacije rođendana, raznih proslava i zabava za Vaše mališane. Igraonica uključuje dva sata boravka, igre i zabave uz tete voditeljice koje djecu animiraju kroz ples i karaoke, a tu su i disco kugla te svjetla u boji. Cijene su vrlo prihvatljive, uključuju i ponudu jela, pića te slastica, a igraonica prima do 25 mališana. Za vrijeme lijepog vremena djeca mogu uživati na otvorenom uređenom igralištu na kojem im neće manjkati zabave.

Dođite i upoznajte konobu Zec, odmorite dušu i razmazite svoje nepce. Vrijeme brzo prolazi, a pjesma kaže: „Razvodni se život ka bevanda!“

Kontakt:

Konoba Zec

Mirka Bogovića 2, 47000 Karlovac, Republika Hrvatska

Tel.: 047/645-455

Mob.: 091/648-4444, Monika, voditeljica restorana.

Facebook: Konoba Zec

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – zatvoreno

Utorak – subota 11-22h

Nedjelja – 11-20h

Komentiraj