ZOO VILI: Iz ljubavi prema životinjama pokrenuli uspješnu obiteljsku tvrtku

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIz ljubavi prema životinjama sada već davne 1994. godine supružnici Krešo i Renata Telebar pokrenuli su obiteljsku tvrtku posvećenu ljubimcima – ZOO VILI. Ova obiteljska tvrtka danas je poznati lanac trgovina sa širokim izborom hrane i opreme za sve vrste ljubimaca.

„Ideja o pokretanju trgovine za kućne ljubimce javila se zahvaljujući našem prvom ljubimcu, mješancu Viliju kojeg smo još 1991. godine udomili i po kojem naše trgovine danas i nose ime. Kako smo i Krešo i ja ljubitelji životinja, željeli smo omogućiti svim vlasnicima kućnih ljubimaca u našem rodnom gradu Samoboru mjesto gdje će pronaći sve što im je potrebno za njihove ljubimce“, objašnjava Renata Telebar. Početak je kao i za svakog poduzetnika bio težak, a prvih nekoliko godina supružnici su u svojoj samoborskoj trgovini radili sami. Uspješnim poslovanjem do danas su proširili posao te zapošljavaju 26 djelatnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANjihova tvrtka poznata je u Hrvatskoj i kao vodeća u ponudi akvaristike, što također nije slučajno jer i sam Krešo strastveni je akvarist, pa je i svim drugim velikim zaljubljenicima u vodeni svijet želio omogućio najkvalitetniju ponudu na tržištu.

„Da biste uspjeli u nečemu uistinu je preduvjet voljeti to što radite. Renata i ja zaljubljenici smo u svoj posao i zato smo uspjeli od nule pokrenuti uspješnu obiteljsku tvrtku. Nije nam bilo lako kada smo kretali, a nije niti danas, jer ako odlučite biti poduzetnik, pred vama su svakodnevni novi izazovi i problemi. Vrlo je bitno imati kvalitetne, stručne i zadovoljne djelatnike jer se uz zajednički trud i ljubav prema poslu svi poslovni problemi mogu lakše prevladati.“, objašnjava Krešo Telebar. “Ponekad nismo ni svjesni koliko nam naši kućni ljubimci pomažu, osobito u teškim vremenima i koliko oplemenjuju naš život. Ponosni smo da svojim radom uspješno pomažemo u kvaliteti života kućnih ljubimaca i da im njihovi vlasnici mogu uzvratiti primljeno.”

Želja im je, kažu, nastaviti s kvalitetnim radom, kućnim ljubimcima omogućiti najbolje proizvode na tržištu te dalje razvijati posao koji vole. Nadaju se i da će ovu obiteljsku strast i ljubav prema ljubimcima nastaviti i njihova dva sina.