ZAŠTO MORATE OVORITI PROFIL NA LINKEDINU

LinkedIn je poslovna društvena mreža čija je osnovna namjena povezivanje poslodavaca i ljudi koji traže novi posao te kolega iz iste branše. Mislim da smo Vam s tom kratkom definicijom već dobrim dijelom odgovorili na pitanje zašto bi trebali imati LinkedIn.

Kroz ovu jedinstvenu društvenu mrežu koju u Hrvatskoj koristi čak 530 000 korisnika cijelom svijetu možete predstaviti svoje poslovno iskustvo, obrazovanje, vještine i kompetencije te se na vrlo jednostavan način povezati s osobama sličnim Vama kao i zainteresiranim poslodavcima.

LinkedIn vam omogućuje izgradnju vlastitog online identiteta koji Vam uvelike može pomoći u potrazi za savršenim poslom, a ako ste poslodavac u potrazi za savršenim djelatnikom. No nije to jedino za što Vam LinkedIn može poslužiti. Kroz razmjenu iskustava, komunikaciju, sudjelovanje u raspravama i dijeljenje zanimljivih sadržaja možete proširiti vlastite vidike, steći neka nova znanja te biti u toku s branšom u kojoj poslujete.

Upravo zbog svoje poslovne namjene, na LinkedInu ipak morate paziti što radite – cijene se ozbiljnost, stručnost, savršeno poznavanje gramatike i poslovnih termina. Ako pri tome niste na najvišoj razini, ne brinite, poanta je upravo u tome da se potrudite te na zdravim temeljima izgradite vlastiti poslovni imidž. LinkedIn je tu da Vam pomogne.