KAKO DIGITALNIM OGLAŠAVANJEM POVEĆATI PRODAJU

Daleko povoljnije cijene u odnosu na klasične načine promidžbe prva su prednost internetskog oglašavanja. Google oglasi, oglasi na društvenim mrežama, video oglasi i banneri najčešći su alati digitalnog marketinga putem kojih ćete doprijeti do golemog broja novih klijenata.

Oglašavanje na Facebooku najučinkovitiji je način kako u kratkom roku povećati prodaju, posebice ako nudite proizvode široke potrošnje ili jednostavne usluge. Uzmimo za primjer ugostiteljstvo. Imate kafić i organizirate neku prigodnu proslavu. Ima li jednostavnijeg načina za privući goste od izrade pozivnice na Facebooku koju će vidjeti tisuće ljudi, oni će ju opet podijeliti na svojim profilima što će opet vidjeti novi korisnici. Facebook će ih također na dan događaja podsjetiti na Vašu proslavu, pružiti im podatke o mjestu pa čak i vremenskim prilikama. Ako je kvalitetno izrađen, Vaš oglas će se proširiti Internetom poput požara.

Za neke jedinstvene usluge i proizvode postoje drugi i bolji načini poput Google oglašavanja gdje možete putem ključnih riječi odrediti svoju ciljanu publiku. Isto tako Vaš banner na nekoj web stranici odvesti će zainteresiranog kupca izravno na Vašu stranicu i on će na jednome mjestu imati pregled Vaše djelatnosti i svih kontakata. Usporedite to npr. s plakatima ili oglašavanjem u tiskovinama gdje će netko vidjeti Vaš oglas, otići dalje i za par sekundi ga zaboraviti. Prednosti digitalnog oglašavanja su potpuno jasne!

Popularnost video oglasa raste iz dana u dan. U kratkom i efektivnom filmiću ćete slikom i zvukom predstaviti sebe i svoju ponudu proizvoda. Zatim ga možete podijeliti na web portalima, Facebooku, YouTubeu gdje će doprijeti do tisuća pa i milijuna korisnika. Neka se samo jedan posto njih zainteresira za Vas i već ste na dobitku.

Ako ste kvalitetno odradili svoje internetsko oglašavanje, ono ne samo da će vratiti uloženo već će Vam donijeti i višestruki ekstraprofit.

Suvremeno doba je doba digitalnog marketinga. Ako niste prisutni na Internetu, Vi u poslovnom svijetu kao da ni ne postojite. I zašto onda ne biste iskoristili tu zapravo iznimno povoljnu i jednostavnu priliku za povećati svoju prodaju i obujam poslovanja?