NEWSLETTER – IZNIMNO KORISTAN MARKETINŠKI ALAT

Newsletter je metoda brze i jednostavne komunikacije s klijentima putem kratkih i preglednih poruka koje se šalju elektronskom poštom širokom broju primatelja. Vašoj ciljanoj publici možete izravno u njihov sandučić e-pošte poslati informacije i obavijesti o novim ponudama, akcijama, popustima i novostima. Time ih na vrlo efikasan i povoljan način možete zainteresirati za vlastite proizvode i usluge.

Svatko danas posjeduje pametni mobitel, računalo ili tablet putem kojeg pristupa svojoj e-pošti. Bez obzira gdje se trenutno nalazi, u toplini vlastitog doma ili negdje na putu klijent će dobiti Vašu obavijest.

Da bi newsletter postigao maksimalan učinak potrebno je obratiti pozornost na nekoliko bitnih čimbenika. Prvo, mora biti kratak, koncizan i jasan. Preduge i nejasne obavijesti ne će pobuditi zainteresiranost i mogu samo polučiti kontraefekt. Preglednost letka ili bilo koje forme u kojoj šaljete svoju poruku od iznimne je važnosti. Klijent mora brzo i točno shvatiti što mu Vi poručujete, bez ikakvog dodatnog napora.

Važnost estetskog izgleda letka ili poruke nameće se sama od sebe. Izbor prikladnih boja, fontova, slika mora pratiti Vašu poslovnu priču. Pravopis također mora biti savršen, inače izgledate neozbiljno i neprofesionalno.

Vi morate znati da svatko dobiva na desetke e-mailova svakodnevno. Stoga se Vaša poruka mora istaknuti u odnosu na druge. Naslov koji stavite u predmet Vašeg maila mora potencijalnog kupca zaintrigirati i natjerati ga da pročita baš Vašu poštu. Morate biti drugačiji, a opet jednostavni.

Iako se na prvi pogled tako ne čini, izrada dobrog newslettera koji će polučiti vrhunski rezultat vrlo je zahtjevan posao koji zahtijeva preciznost i kreativnost. Ako pogriješite, lako je moguće da klijent Vašu poruku shvati kao spam i time ste polučili kontraefekt. Stoga je najbolje da izradu svojih newslettera povjerite kvalitetnoj marketinškoj agenciji koja će znati kako za Vas izvući maksimum od ovog vrlo korisnog promidžbenog alata.