TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO LJEKOVIT NAPITAK ZA PAKLENO VRUĆE DANE

Toplije vrijeme tjera nas na pijenje velikih količina tekućine, a za zdravo funkcioniranje organizma potrebno je na dan popiti preko 2 litre čiste tekućine. Netko voli gazirana pića, netko sokove, no znamo li koliko umjetni sokovi sadrže štetnih tvari? Činjenica je i kako umjetni sokovi zapravo samo potiču još veću žeđ. Svi će reći kako je pak najbolje piti čistu vodu, ali okus vode brzo dosadi.

Stoga Vam donosimo kratki recept za jednostavan i izuzetno zdrav i koristan napitak kojeg možete piti tokom cijelog dana u neograničenim količinama. Sastojci su obična voda, domaći med, cimet i limunov sok.

Uzmete pehar ili bocu od nekoliko litara, napunite ju svježom vodom, u nju stavite dvije, tri žlice meda, dodate malo cimeta i sok jednog limuna, sve dobro izmiješate da se med rastopi i imate iznimno ukusan i zdrav napitak za cijeli dan bez ikakvih štetnih sastojaka. Ohladite svoj napitak u hladnjaku i uživajte.

Med je jedna od najzdravijih namirnica koje nam je priroda podarila, prava riznica minerala i vitamina čija su ljekovita svojstva uistinu čudesna. Cimet je jedan od najzdravijih začina koji, osim što pruža egzotičan okus i miris slatke arome, ima također dugi popis ljekovitih svojstava. Osvježavajući limunov sok pružit će Vam mnoštvo vitamina C kojim ćete ojačati imunitet i obraniti se od bolesti i infekcija.

Ovaj prirodni napitak će Vas osvježiti i revitalizirati, opskrbiti ljekovitim sastojcima, pomoći Vam kod mršavljenja, čišćenja organizma od štetnih tvari i podizanja imuniteta, a u konačnici ćete i uštedjeti na kupnji sokova. Tako jednostavno, a tako korisno!

https://www.karlovacki.info/kako-vec-danas-poboljsati-svoje-zdravlje/

https://www.karlovacki.info/5-na-dan-koliko-voca-i-povrca-trebamo-jesti-i-zasto/

https://www.karlovacki.info/sve-blagodati-vaseg-najboljeg-saveznika-u-borbi-protiv-prehlade-i-gripe/