Uporabna dozvola za Maksim Trade Energiju – 30 novih zaposlenika u pogonima u Žakanju

U sklopu Poslovne zone Žakanje djeluje tvrtka Maksim Trade Energija d.o.o. registrirana kao povlašteni proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora energije (biomase) i kogeneracije, a procesom proizvodnje usko je vezana uz sestrinsku tvrrtku Bio Peleti Energija.

Proizvedenu električnu energiju plasirat će u elektrodistribucijski sustav Hrvatske, a toplinsku će energiju koristiti za grijanje prostora obiju tvrtki te sušenje sječke.

Vrijednost investicije je više od 55 milijuna kuna.  Veći dio investicije financiran je norveškim kapitalom, društva Grean Energy Innovation Alliance AS (GEIA) kojeg čine više od 80 privatnih investitora iz Norveške.

Ukupno ulaganje norveških investitora u Poslovnoj zoni u Žakanju iznosi blizu 107 milijuna kuna. Kada tvrtke u potpunosti započnu proizvodnju bit će ukupno zaposleno 30 zaposlenika. Prema riječima voditelja proizvodnje Tihomira Brckana zaposlenici su uglavnom s područja općine Žakanje i okolice tako da će i s tog aspekta tvrtka biti na usluzi lokalnoj zajednici.

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević posjetile su tvrtku Maksim Trade Energija d.o.o. te voditelju proizvodnje Tihomiru Brckanu uručile Uporabnu dozvolu za rad tvrtke.

Predstavnici tvrtke izrazili su svoje zadovoljstvo i zahvalnost Karlovačkoj županiji koja je od samog početka pratila ovu investiciju.

Informacija i fotografija preuzete sa službene stranice Karlovačke županije