HELINGO, OBRT ZA USLUGE PREVOĐENJA I TUMAČENJA

PROFESIONALNI PRIJEVODI I PODUKE NJEMAČKOG I ŠVEDSKOG JEZIKA

Sprechen Sie Deutsch? Pratar du svenska? 

Poznavanje stranih jezika danas je bitnije no ikad. Ne kaže se uzalud da vrijediš onoliko koliko jezika govoriš.

Helena Dobrosavljević, vlasnica obrta Helingo, suvereno vlada njemačkim i švedskim jezikom pružajući usluge prijevoda, poduke i kontaktiranja sa stranim službama.

Odlučili ste okušati sreću na radu u inozemstvu i treba vam prevesti dokumente ili sastaviti životopis, poduzetnik ste koji posluje sa strancima, no niste dovoljno savladali njihov jezik –  obratite se Heleni koja će vam uz prijevod pružiti i sve potrebne savjete kako poboljšati svoju poslovnu komunikaciju.

Umirovljenicima koji su radni vijek proveli u inozemstvu također može pomoći pri ispunjavanju raznih obrazaca ili kontaktiranjem sa stranim službama.

U prevoditeljskoj praksi često se spominju ovjereni i neovjereni prijevodi pa je stoga važno pojasniti o čemu se točno radi.

Ovjereni prijevod službeni je i pravno valjani dokument s ovjerom sudskog tumača koji najčešće zahtijevaju državne službe i ustanove, a neovjereni prijevod služi za osobne potrebe te se može izdati u raznim formatima.

Brojne su Helenine reference, titulu magistre germanistike (prevoditeljski smjer) i švedskog jezika i kulture (prevoditeljski smjer) stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a svoje lingvističko znanje usavršavala je na studentskim razmjenama i raznim tečajevima u inozemstvu. Tijekom studija osvojila je brojne nagrade i priznanja što svjedoči o njezinoj posvećenosti životnom pozivu i učenju. No, fakultet je tek jedan formalni korak u karijeri pa tako Helena naglašava važnost cjeloživotnog obrazovanja i neprestano se dodatno usavršava.

Učenje stranih jezika obogatit će vaš životopis, ali i vas kao osobu.  Korisno je, ali je danas i dio opće kulture. Svoja znanja i vještine u podučavanju stranih jezika Helena pruža u školi stranih jezika Minimondo u Karlovcu. Prethodno znanje nije bitno, potrebna je samo dobra volja. Poduke su namijenjene svim uzrastima, pa tako i najmlađima kojima će učenje stranih jezika predstavljati užitak, ali i izvrsnu odskočnu dasku  za daljnje obrazovanje.

Profesionalni i individualni pristup svakom klijentu jamči kvalitetnu uslugu, a brzina i stručnost osigurat će vam rješavanje svih zahtjeva u potrebnom roku. Budući da su fleksibilnost i kreativnost još neke od Heleninih prevoditeljskih vještina, prilagodit će se svim vrstama tekstova – onim iznimno formalnim kao i jednostavnijima slobodnijeg stila pisanja.

Zahvaljujući znanju i susretljivosti, Helena je prepoznata kao vrsna prevoditeljica što potvrđuju brojni zadovoljni klijenti s karlovačkog i šireg područja. Stoga se obratite Helingu s povjerenjem!

 

 


  Kralja Zvonimira 6, Karlovac

 091 798 40 43 

 helena.dobrosavljevic@gmail.com

  helingo.hr

facebook/helingo.ovjereiprijevodi