Tvrtka Heineken Hrvatska u program “zelene tranzicije” uložila više od deset milijuna eura

Tvrtka Heineken Hrvatska u posljednje vrijeme imala je vrijedne investicije u program “zelene tranzicije”, ulaganjem u zaštitu okoliša, korištenja suvremenih tehnologija i obnovljivih izvora energije. U ovaj je program uloženo više od deset milijuna eura, što je rezultiralo uštedama u proizvodnom procesu ali i značajnim rezultatima u smanjenju emisija štetnih plinova te zaštiti okoliša.

Posljednja takva investicija bila je postavljanje 1380 solarnih panela na krovu skladišta, čime je osigurana godišnja proizvodnja struje od oko 395 tisuća kWh, a istovremeno smanjena emisija ugljičnog dioksida za 118,5 tona godišnje. Uz navedeno, važno je naglasiti da tvrtka u sustavu nabave koristi pretežno sirovine lokalnih dobavljača.

Tim povodom tvrtku je posjetio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Drago mi je vidjeti kako jedna kompanija globalnih razmjera, odnosno globalne prisutnosti poput Heinekana u Hrvatskoj može funkcionirati na najbolji mogući način, zapravo u dobroj suradnji i s lokalnom zajednicom, Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom. Danas sam vidio ono što Hrvatskoj definitivno treba, ovdje govorimo o industriji pića, međutim logika za sve naše industrijske kapacitete mora biti ista, zelena tranzicija, digitalizacija poslovanja, prijelaz na kružno gospodarstvo. Sve je to ono što nam je Heineken Hrvatska danas prikazao kroz proizvodni proces kroz koji smo prošli. Na tome im čestitam, na ulaganju koje su do sada imali u proizvodni proces ovdje u Hrvatskoj, ali i na onom što namjeravaju učiniti u narednom razdoblju. Više od 300 zaposlenih u Heinekenu Hrvatska najbolje su jamstvo prije svega njihove prisutnosti, s druge strane i važnosti i s treće strane, u konačnici je, i optimalnost uvjeta za funkcioniranje u Hrvatskoj što posebno veseli, istaknuo je u svom obraćanju ministar Ćorić.

Predsjednica Uprave, Marta Bulhak s ponosom je naglasila da već niz godina slijede strategiju održivog poslovanja, čime žele pomoći rješavanju sve značajnijih pitanja vezanih uz zaštitu okoliša. Ujedno je zahvalila svim zaposlenicima tvrtke na podršci procesima i programima koje tvrtka ostvaruje.

Sadržaj preuzet sa stranice (kazup.hr)