‘Zdrava kava s doktorima’ u Karlovcu

Iz udruge Nismo same pozivaju da se pridružite na ‘zdravoj kavi s doktorima’ u srijedu, 25. svibnja 2022. godine, u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac (Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A), s početkom u 18 sati.
Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:
• Ankica Pleša, dr. med., spec. radiologije, subspec. ultrazvuka, voditeljica Odjela za radiologiju Opće bolnice Karlovac
• Ivana Kovačić, dr. med., spec. interne medicine, subspec. gastroenterologije, voditeljica Odjela za gastroenterologiju Opće bolnice Karlovac
• prim. Željko Štajcer, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Karlovac
• Maja Vukoja, dr. med., spec. psihijatar, subspec. psihoterapije, Klinički bolnički centar Zagreb
• prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., saborska zastupnica
‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.
‘Zdrave kave’ namijenjene su ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. Takvi će susreti, u sklopu projekta, biti organizirani u 15 gradova diljem Hrvatske.
Ključni dijelovi projekta – zdrava kava s liječnicima, medijske kampanje, izrada video uradaka (primjerice, o samopregledu dojki) – inovativna su rješenja koje je Udruga NISMO SAME prva inicirala 2018. godine i po tome postala prepoznatljiva u zemlji i šire u regiji.
Prvu ‘zdravu kavu’ u sklopu naše Inicijative vrlo smo uspješno 13. svibnja organizirale u Sisku. Razgovarali smo o tome zašto se građani ne odazivaju na preventivne preglede, s koliko je godina potrebno napraviti prvu mamografiju, a s koliko prvi ultrazvuk, je li korona utjecala na porast broja oboljelih od raka, koliko je važna obiteljska edukacija, koje informacije nedostaju pacijentima i tko je za to odgovoran, koliko se brzo može razviti tumor dojke i raznim drugim pitanjima i problemima.
Pripremite svoja pitanja!
Veselimo se druženju i razgovoru kroz koji ćemo se truditi dati odgovore na sva vaša pitanja.
Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226).