Razgovarali smo s uspješnom mladom stomatologinjom dr. Irenom Kaucki Žulj o njenom profesionalnom putu i prednostima rada u privatnom zdravstvenom sustavu

Kako ste se našli u privatnom zdravstvenom sustavu i kako je tekao Vaš profesionalni put?

Nakon završenog studija i kratke potrage za radnim mjestom, našla sam se u dentalno implantološko protetskom centru Hurčak i ostala raditi do danas, a kako stvari stoje još dugi niz godina. Vlasnici su obitelj i neizmjerno sam zahvalna koliko su truda i znanja uložili u mene na početku da bih bila ovdje gdje sam sada. Vlada opuštena obiteljska atmosfera, puno radimo i ulažemo maksimalan trud, ali se i družimo. Zajedno slavimo rođendane, pjevamo i zabavljamo se na domjencima i zajedničkim druženjima. To nam je ispušni ventil i nova doza energije za nove radne avanture. Nije izgubljena ona topla atmosfera kao u velikim sustavima kako za zaposlenike tako i za pacijente.

 

Što svaki pacijent kaže kad dođe prvi put kod Vas?

Samo da ne boli ha, ha. Poslije su prezadovoljni jer ne mogu vjerovati kako je sve prošlo bez boli i straha. Pojedini pacijenti su čak odustali od automatskog traženja anestezije za manje zahvate uz čuđenje kako kod stomatologa može biti i ugodno. Nama je lakše raditi i pacijentu je ugodnije tako da u današnje vrijeme nema potrebe da netko pati. Pacijenti koji imaju veliki strah mogu prespavati cijeli zahvat u specijalnoj vrsti anestezije razvijenoj baš za dentalne zahvate.

Kako usklađujete privatni i poslovni dio?

Petkom radimo ujutro dok smo ponedjeljkom najčešće popodne pa je to kao mali produženi vikend. Sretna sam što ne radimo dentalni turizam na brzinu i imamo sve slobodne vikende.

Koje biste prednosti rada istaknuli u privatnom zdravstvenom sustavu vezano za Vaš profesionalni razvoj?

Smatram da je stomatologija cjeloživotno učenje i to misle i  moji šefovi zato redovito idemo na stručna usavršavanja. Imam prilike raditi  s najboljim materijalima i s najboljom mogućom opremom tako da pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu a i meni je lakše. Digitalni skener, laser, CBCT3D dijagnostika, 3D printer, PRF, strojna endodoncija i mnogo drugih dostignuća današnjice uvelike olakšavaju rad. Maksimalna je preciznost i sigurnost te pacijenti to znaju prepoznati , iako nažalost to naše zdravstveno ne pokriva.

Čuli smo od pacijenata da ste nježni, pažljivi, da kod vas ništa ne boli. Jel to tako?

Tako kažu , trudim se maksimalno olakšati ljudima. Također većina kaže da ih pjevušenje tokom rada opušta. Za sada nije bilo primjedbi na račun nedostatka sluha ha, ha.

Što biste istaknuli kao svoju manu jer nije sve savršeno?

Kažu mi da nekad premalo pričam. Kada radim na pacijentima maksimalno sam fokusirana na rad i tada baš nisam komunikativna, ali ih vodim kroz postupak i više puta pitam jesu li dobro. Možda koji put i previše.

Kako ste opuštate u slobodno vrijeme?

Volim se igrati sa svojim ljubimcem Darkecom. To je moj crni mačak koji je i dobio ime zbog crne boje. S obzirom da imam kuću i vrt uvijek imamo raznih ideja i projekata. Sadimo cvijeće, roštiljamo, družimo se s prijateljima, uživamo u kuhanju. Volim putovati, ali i planinariti po obližnjem brdu.

 

Koje su kvalitete pacijentima važne za odabir dobrog stomatologa i što biste istaknuli kao najbolje u dentalno implantološko protetskom centru Hurčak?

Uz sve stručne kompetencije i entuzijazam izuzetno je važna razvijena empatija jer veliki broj pacijenata ima strah od stomatologa. Pacijentima je važno povjerenje i da se dobro osjećaju u ordinaciji te da nema boli i nelagode prilikom obavljanja dentalnih zahvata. Jako je važno oko za estetiku jer pacijenti koji nam dolaze i svi oni koji su došli kod nas po preporuci prepoznaju da se svakom individualno posvetimo. U dentalnom centru Hurčak pacijenti nisu još jedan broj u nizu već prvenstveno čovjek. Cilj nam je da svaki pacijent izađe od nas zadovoljan s osmijehom koji je prirodan, lijep i funkcionalan.