Vatrogasna ulica do lipnja nove javne rasvjete, vrijedne nešto manje od 45.500 eura

Vatrogasna ulica, od parkirališta iza Vatrogasnog centra prema Šumarskoj i drvodjeljskoj školi, od lipnja će imati javnu rasvjetu vrijednu nešto manje od 45.500 eura. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u toj ulici.
– Na dionici od 450 metara bit će postavljeno 18 stupova javne rasvjete s LED svjetiljkama. Radovi će završiti u svibnju, izvodi ih Ena d.o.o, a nadzor obavlja Korkut d.o.o., navela je  Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.

O nedostatku javne rasvjete u ovoj ulici, prisjetio se Daniel Peris, ravnatelj Šumarske i drvodjeljske škole, s predstavnicima Grada razgovaralo se prije nekih godinu i pol. Vrlo brzo više neće biti neosvijetljena.
– Rasvjetom dobivamo na sigurnosti naših učenika i svih građana koji šeću ovim prostorom. Bit će nam svima ljepše jer naši parkovi dobivaju novu osvijetljenu dionicu koja će biti osvijetljena. Rasvjetom dobivamo novu dimenziju ovog prostora i novu vizuru ovog parka, rekao je D. Peris, zahvalivši Gradu na suradnji i potporama školskom arboretumu.

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je da je projekt javne rasvjete u Vatrogasnoj jedan od onih ne toliko financijski zahtjevnih, ali itekako potrebnih.
– Nakon uređenja parkirališta u Vatrogasnoj ulici, javna rasvjeta prema Šumarskoj školi je logičan slijed iako nam je ovdje ponajprije cilj bila sigurnost učenika. Zahvaljujem školi na strpljenju, kazao je gradonačelnik Mandić.

Sadržaj preuzet Grad Karlovac – Vatrogasna ulica do lipnja nove javne rasvjete, vrijedne nešto manje od 45.500 eura – Ljepši i sigurniji put učenicima i svim građanima, ali i drugačija vizura parka