Gostovanje Stipe Božića u “Noći knjige” u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”

Susret sa Stipom Božićem će se održati u petak, 21. travnja, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ u 18,00 sati povodom obilježavanja Noći knjige. Na susretu će biti predstavljeni naslovi „San o Everestu“ i „K2: trijumf i tragedija“ kao i autorova najnovija, šesta po redu knjiga pod nazivom „Penjačevi zapisi“. Stipe Božić poznati je alpinist, pisac, fotograf, filmski snimatelj i redatelj. Jedan je od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista, na svojim putovanjima snimio je mnoštvo uspješnih fotografija i izlagao na zajedničkim i samostalnim izložbama. Profesionalnom kamerom snimio je na kilometre filmskog i video materijala u najnepoznatijim dijelovima svijeta te sudjelovao na mnogim međunarodnim filmskim festivalima.

Dvanaesta Noć knjige, koja se tradicionalno organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) ove godine održava se od 21. do 23. travnja. a posvećena je umjetnoj inteligenciji. Premda je stigla iz računalne znanosti, umjetna inteligencija ubrzano prerasta u društveni fenomen. Nakon predavanja Stipe Božića nastavljamo druženje s glazbom i hitovima koje će izvoditi Tomislav Jambrošić u caffe baru “Kava i Knjiga”. Dobro nam došli!!

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ očekuje vas:

21. 4. 18 sati – Susret sa Stipom Božićem: putopisno predavanje o Everestu. Na susretu će biti predstavljeni naslovi „San o Everestu“ i „K2: trijumf i tragedija“ kao i najnovija, šesta po redu, knjiga pod nazivom „Penjačevi zapisi“.

24. 4. u 10 sati – Književni susret s Dubravkom Markulin-Pforringer i predstavljanje slikovnice „Mjesečeva podmornica“, moderatorica susreta: književnica Željka Horvat-Vukelja.

Na Odjelu za djecu i mladež

od 20. 4. do 10. 5. možete razgledati izložbu „Pjesništvo Luke Paljetka” povodom 80. rođendana književnika.

21. 4. od 10 do 12 sati: Radionica „Roboti u knjižnici“- Djeca će programirati i voziti robote po postavljenim stazama. Predstavit ćemo i 3D printer kako bi se djeca upoznala s tehnologijama koje koristimo u knjižnici.

21. 4. od 17 sati do 18 sati – Pričaonica i kreativna radionica „Pismo iz Zelengrada”

Ciklus „Radionice za odrasle koji još uvijek nisu odrasli“

21. 4. u 18 sati – Literarno-likovna radionica „Đerdan između tradicionalnog i suvremenog“,

Noć knjige u Knjižnici za mlade

21. 4. u 13 sati – Literarni kviz za srednjoškolce „Veliki hrvatski književnici“

21. 4. u 18 sati – Sastanak Čitateljskog kluba Cheeta(j)! i obilježavanje sedmog rođendana kluba