Planinarsko društvo Karlovac i Udruga slijepih USKA – Staza ” Seljanova šetnica” naš je dar voljenom gradu Karlovcu za 444. rođendan 

U subotu je službeno otvorena planinarsko edukativna staza “Seljanova šetnica” u sklopu
“Planinarske škola za sve” u organizaciji Planinarskog društva Karlovac i Udruge slijepih USKA pod vodstvom našeg svjetski poznatog planinara i ekspedicionista Mladena Kuke. Radi se o nastavku dugogodišnje suradnje i partnerstva slijepog samuraja Mirsada Bećirovića predsjednika Udruge slijepih USKA i Sportsko Rekreativnog Centra Labrador i našeg svjetski poznatog planinara i ekspedicionista Mladena Kuke predsjednika PD Karlovac, CEIK Braća Seljan i osnivača Muzeja planinarstva i ekspedicionizma Grada Karlovca. U sklopu ove jedinstvene škole te povodom 444. rođendana Grada Karlovca danas je 01. srpnja 2023. službeno otvorena planinarsko edukativna staza “Seljanova šetnica”. Staza je dugačka 7 km i prolazi najljepšim dijelovima Karlovca i okolice. Trasa staze počinje ispred kuće Seljanovih na Gazi, potom slijedi kuća prve hrvatske alpinistice Dragojle Jarnjević, obala Kupe, crkva Snježne Gospe, stari grad Dubovac, Borlin gaj, Tičarnica, Muzej planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca (Vila Anzić) gdje je upriličena okrijepa i dodjela priznanja. Cijeli događaj uveličala je svojim dolaskom u Muzej planinarstva i ekspedicionista Grada Karlovca hrvatska sopranistica Lidija Horvat-Dunjko sa suprugom.
Najveći broj učesnika današnjeg događaja bili su članovi Udruge slijepih USKA istaknuo je Mladen Kuka. “Iznimno smo ponosni na članicu USKA-e slijepu osobu Elenu Mrkonju koja je prošla cijelu šetnicu uz pomoć i asistenciju Darka Nerala i Tomislava Cvitaka. Radi se o mladoj studentici jednoj od najaktivnijih članica Udruge USKA i Sportsko Rekreativnog Centra Labrador, koja je svojom prisutnošću i pozitivnom energijom pridonijela prvom izletu “Planinarske škole za sve”, veliko hvala i planinarki Milici Kraguljac na asistenciji, te svim sudionicima” naglasio je predsjednik USKA-e Mirsad Bećirović. Na kraju izleta rezimirali smo dojmove uz izvrsne planinarske palačinke koje je pripremila članica USKA-e Ana Čunović. Onima koji su prvi puta prošli stazom “Seljanova šetnica” uručena su i priznanja, a to su Elena Mrkonja i volonterka USKA-e Ana Rupprechter. Pozivamo sve građane da se uključe u “Planinarsku školu za sve” škola je besplatna i svi su dobrodošli.
Tekst napisala Romija Radočaj