UPISI U NOVU SEZONU KLIJANCA I PUPA

Šumska škola i Zelene vještine Klijanca i Pupa zovu na upis u novu sezonu igre i nezaboravnih druženja – zajedno stječemo znanja i vještine, čuvamo prirodu, vježbamo motoriku, jačamo samostalnost, samopouzdanje i socijalne vještine. Popunjavanjem obrasca izravno upisujete odabrane aktivnosti ili iskazujete interes za povremeno sudjelovanje. Dio aktivnosti poput šivanja, makramea i kuhanja namijenjen je i odraslima, a modul Mravci Šumske škole osmišljen je za djecu i roditelje kako bismo vas potaknuli na zajednički boravak u prirodi.

U Klijancu i Pupu nude 3 grupe usluga: Šumska škola, Zelene vještine i Šumska rođendaonica.

Šumska škola – najzabavnija škola!

ŠUMSKA ŠKOLA jedinstveni je oblik cjelovitog učenja o prirodi. Kurikulum smo razvijali i testirali dugo i s pažnjom, a obuhvaća učenje u tri osnovne tematske cjeline: SNAĐI SE (opremanje, ponašanje, snalaženje, preživljavanje), URADI SAM(A) (vježbamo motoriku i kreativnost korištenjem osnovnih alata uz izradu korisnih predmeta) i FLORA I FAUNA (prepoznavanje samoniklog i ljekovitog bilja, životinjskih tragova, izrada herbarija, sakupljanje bilja).

Šumska škola ukupno traje dvije godine, odnosno provodi se kroz 4 modula OD MRAVA DO LAVA u obliku boravka u prirodi koji se održava jednom mjesečno. U početku su to boravci u trajanju od sati, a u naprednijim modulima organiziramo prespavance u suradnji s planinarskim domovima. i sl.

Šumska škola održava se u malim grupama i namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina, dok za mlađu djecu i roditelje organiziramo prilagođene aktivnosti u kraćem vremenskom trajanju. Iako je moguće na boravke dolaziti povremeno, razmišljate li o upisu u Šumsku školu svakako razmotrite mogućnost pohađanja svih modula – dosadašnje iskustvo pokazalo je da djeca osim stjecanja znanja i vještina kontinuirano jačaju samopouzdanje, samostalnost i spremnost na suradnju, pomoć i podršku drugima.

Učenje u Šumskoj školi provodi se kroz igru i zabavu, promatranje, osluškivanje i istraživanje. Potičemo radoznalost, svjesnost o dobrobitima ali i opasnostima boravka na otvorenom, naučeno ponavljamo, primjenjujemo i kući se vraćamo s pregršt znanja i doživljaja. Voditelji u Šumskoj školi su iskusni prirodoljupci koji svoja znanja nadograđuju tečajevima prve pomoći, orijentacije i vođenja u prirodi. Šumska škola održava se kroz sva godišnja doba, na divnim lokacijama u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, nerijetko u blizini rijeka, u suradnji s lokalnim OPG-ima i planinarskim društvima, uz povremene goste stručnjake.

Zelene vještine – prema održivom svijetu

ZELENE VJEŠTINE Klijanca i Pupa održavaju se u obliku radionica, sekcija i tečajeva, za djecu i odrasle, a svrha im je potaknuti interes za stjecanje praktičnih i održivih, lako primjenjivih znanja – krojenje i šivanje, makrame, urbano vrtlarenje, prirodna kozmetika, zdravo i ekonomično kuhanje (u suradnji s Vege klubom Chandra), sve to možete odabrati u rasadniku Klijanca i Pupa, a svoj život obogatiti vještinama koje doprinose očuvanju okoliša i prirode.

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO!

Rezervirajte svoje mjesto u rasadniku Klijanaca i Pupa popunjavanjem obrasca.

Za sva pitanja nam se slobodno obratite na info@klijanac-pup.org, a cjenik naših usluga pogledajte OVDJE.

Veselimo se svim dosadašnjim i novim polaznicima!

Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje nastao je kao skup usluga koje udruga Eko Pan temelji na više od 20 godina kontinuiranog stjecanja iskustva u području zaštite okoliša i prirode. Usluge se razvijaju kao oblik društvenog poduzetništva što znači da korisnici izravno podržavaju ulaganje u daljnji rad udruge, razvoj usluga i financiranje malih građanskih akcija očuvanja okoliša. Razvijamo i team buildinge, te edukaciju iz zelenih vještina za mala i srednja poduzeća. Sve usluge doprinose dubljem razumijevanju i povezanosti s prirodom što smatramo temeljem za odgovoran i održiv suživot čovjeka i ukupnog živog svijeta.